świeże śledzie z piekarnika w przyprawie do ryb...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1,5 kg
  • olej rzepakowy

    3/4 szklanki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 cytryna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

nieduże świeże śledzie bez głów "tuszki" dobrze oipłukać i osuszyć na durszlaku

w dużej misce wymieszać przyprawę do ryb Prymat, kucharka, wlać olej i sok z 1 cytryny

włożyć śledzie i wymieszać, schować do lodówki na 30 minut

w naczyniu żaroodpornym poukładać śledzie i piec w 200 C około 30 minut, grzanie góra/dół - następnie zmienić na termoobieg i piec 20 minut

śledziki z piekarnika sa pyszne, mniej kaloryczne od smażonych na patelni, smakują i na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 12.07.2015 09:21
ość bardzo ładnie sama odchodzi z pieczonych śledzi i można jeść , filetuję też takie śledzie ale teraz było na szybko do zrobienia
Aleksandra/Olcia 12.07.2015 08:22
świeże śledzie są pyszne,szkoda że mają tyle ości.... :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat