Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeża kapusta zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 200 g
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
kapusta 1-1,5 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Świeża kapusta zasmażana

Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie.
Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić.
Podawać do mięs na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 13.04.2012 21:43
lubie taką
Monika79 13.04.2012 21:42
lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak