Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula biała
1 szt -
ząbek czosnku
2 ząbki -
masło
2 lyzki -
liście szpinaku
200 g -
łosoś wędzony plastry
100 g -
śmietana 30%
200 g -
makaron świderki
200 g -
pieprz
1 do smaku
Przepis i sposób przygotowania Świderki ze szpinakiem i łososiem
Szpinak przebrać, opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondla i dusić razem kilka minut.
W miedzy czasie ugotować makaron al dente.
Łososia pokroić w drobną kosteczkę, dodać do szpinaku, wlać śmietankę i dusić chwilę razem. Wrzucić odcedzony makaron, wymieszać, doprawić do smaku (użyłam tylko pieprzu), nałożyć na talerze.
Komentarze (3)