Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki ze szpinakiem i łososiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 2 ząbki
masło 2 lyzki
liście szpinaku 200 g
łosoś wędzony plastry 100 g
śmietana 30% 200 g
makaron świderki 200 g
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki ze szpinakiem i łososiem

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Wymieszać.
Szpinak przebrać, opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondla i dusić razem kilka minut.

W miedzy czasie ugotować makaron al dente.

Łososia pokroić w drobną kosteczkę, dodać do szpinaku, wlać śmietankę i dusić chwilę razem. Wrzucić odcedzony makaron, wymieszać, doprawić do smaku (użyłam tylko pieprzu), nałożyć na talerze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 07.09.2014 00:18
dobre połączenie smaków :)
anemon 06.09.2014 22:19
Takie połączenie smaków bardzo mi odpowiada.
adelajda 06.09.2014 20:43
Lubie połączenie szpinaku i łososia :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak