Świderki ze szpinakiem i łososiem

Świderki ze szpinakiem i łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 ząbki
  • masło

    2 lyzki
  • liście szpinaku

    200 g
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • śmietana 30%

    200 g
  • makaron świderki

    200 g
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Świderki ze szpinakiem i łososiem

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Wymieszać.
Szpinak przebrać, opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondla i dusić razem kilka minut.

W miedzy czasie ugotować makaron al dente.

Łososia pokroić w drobną kosteczkę, dodać do szpinaku, wlać śmietankę i dusić chwilę razem. Wrzucić odcedzony makaron, wymieszać, doprawić do smaku (użyłam tylko pieprzu), nałożyć na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

halinah 07.09.2014 00:18
dobre połączenie smaków :)
anemon 06.09.2014 22:19
Takie połączenie smaków bardzo mi odpowiada.
adelajda 06.09.2014 20:43
Lubie połączenie szpinaku i łososia :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat