Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
polędwica wieprzowa 500 g
pieczarki 200 g
rosół 250 g
śmietana 18 proc 400 ml
koperek 1/2 pęczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chili Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę i obrane , umyte ,pieczarki kroimy w małą kostkę smażymy do zarumienienia na odrobinie oleju , oprószamy solą , pieprzem i chili.
Krok 1 - Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym foto
2
Koperek siekamy drobno.Śmietanę łączymy z rosołem oraz koperkiem , przelewamy na patelnie. Dusimy do delikatnego zgęstnięcia sosu.
Krok 2 - Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym foto
3
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka.
Gotowy sos przelewamy do makaronu , dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 10:56
My także :)
gosia1988 30.12.2015 18:12
takie dania bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak