Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kurczakiem i czerwoną fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza szt
makaron świderki 200 gram
cebula 1 mała szt
czosnek ząbki 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
przecier pomidorowy 1 łyżka
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
parmezan do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kurczakiem i czerwoną fasolą

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Kuczaka pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i solą. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć przez 5 minut. Następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobniutko pokrojony czosnek. Dusić do momentu, gdy cebula stanie się szklista. Wtedy dodać pomidory z puszki, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić około 5 minut. Dodać fasolę odsączoną z zalewy i ugotowany makaron. Smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Nałożyć na talerze, posypać danie startym parmezanem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.02.2017 19:05
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak