Świderki z kurczakiem i czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 pojedyncza szt
  • makaron świderki

    200 gram
  • cebula

    1 mała szt
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1/2 puszki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • parmezan

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Kuczaka pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i solą. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć przez 5 minut. Następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobniutko pokrojony czosnek. Dusić do momentu, gdy cebula stanie się szklista. Wtedy dodać pomidory z puszki, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić około 5 minut. Dodać fasolę odsączoną z zalewy i ugotowany makaron. Smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Nałożyć na talerze, posypać danie startym parmezanem.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 20.02.2017 19:05
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat