Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kapustą kwaszoną i kiełbaską

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderek 500 g
kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa zwyczajna 1,5 szt
cebula 1,5 szt
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kapustą kwaszoną i kiełbaską

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną opłucz w zimnej wodzie, odcedź ją i zalej wodą. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez ok 40 min.Odcedź Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 1 - Świderki z kapustą kwaszoną i kiełbaską foto
2
Na patelni podsmaż kiełbasę pokrojoną w kostkę. Gdy się lekko zezłoci dodaj posiekaną cebulę i smaż kolejne 3 minuty. Zdejmij z ognia.
Krok 2 - Świderki z kapustą kwaszoną i kiełbaską foto
3
Wymieszaj kapustę z makaronem, zawartością patelni oraz koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj
Krok 3 - Świderki z kapustą kwaszoną i kiełbaską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 08.02.2013 22:21
super
ilka_86 14.01.2013 19:50
lubię takie danka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak