Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z brokułami, kurczakiem i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł mrożony 1 op
makaron świderki 250 g
kiełbasa 200 g
filet z kurczaka podwójny
oliwki zielone 20 sztuk
jajko 2
śmietana 330 g
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do formy
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z brokułami, kurczakiem i oliwkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Brokuł podgotowujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy osobno na rozgrzanym tłuszczu (filet przyprawiamy Kucharkiem). Oliwki przekrawamy na pół. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Jajka roztrzepujemy widelcem, przyprawiamy Kucharkiem i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Następnie dajemy 1/3 makaronu, kiełbasę, połowę pozostałego makaronu, który posypujemy Kucharkiem, brokuł, filet z kurczaka, na to pozostały makaron i oliwki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem ziołowym i smarujemy zapiekankę. Posypujemy pozostałym serem żółtym. Zapiekamy pod przykryciem około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:00
super pomysł :)
Hanna5 19.04.2012 11:13
pycha
kriso 29.03.2012 19:24
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak