Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczny schab pieczony nadziewany morelą i śliwką suszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele suszone 20 sztuk
śliwki suszone 15 sztuk
schab 2 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczny schab pieczony nadziewany morelą i śliwką suszoną

Schab nakrawamy do połowy układamy w środku na zmianę morele i śliwki, posypujemy kucharkiem zamykamy. Schab obtaczamy w reszcie przypraw, na wierzch układamy liście laurowe po długości. Wsadzamy do piekarnika na 200 st. na 1,5h- 2h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.10.2012 16:57
Ja robie nożem tylko kiesonkę, nie przekroiwam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak