Świąteczny schab

Świąteczny schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • cytryna

    1 sztuka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sojowy lub Maggi, kucharek, miód, roztarty czosnek i cynamon utrzeć z 3 łyżkami wody. Powstałą marynatą posmarować mięso w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plastrami cytryny i wstawić do lodówki na 12 godz. Po tym czasie dodać do marynaty 2 łyżki oliwy i przykryć pokrywką lub folią. Piec 2 godz. w temp. 200 C. Na ostatnie 15 min dodać do wytworzonego sosu łyżkę mąki żeby był gęstszy i dusić już bez przykrycia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Noruas

23.03.2013 01:05
mniam, apetyczne, uwielbiam mięsko z miodem!

Pietruszka

22.03.2013 21:52
pyszne mięso

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat