Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny piernik z bakaliami
Kroki postępowania
5 śliwek suszonych
5 sztuk moreli
4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
2 garście orzechów włoskich
2 garście rodzynków
mąka pszenna | 400 gram |
cukier | 250 gram |
jajko | 2 |
mleko | 1 szklanka |
kakao | 3-4 łyżki |
margaryna | 0,5 kostki |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 |
bakalie | w opisie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: