Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny piernik z dużą ilością bakalii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
kakao 3 lyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,1/2 łyżeczki
cukier 1 szk
jajko 3 szt
mleko 100 mili
margaryna 125 gram
powidła śliwkowe 200 gram
orzechy 50 gram
mogdały 50 gram
daktyle 50 gram
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny piernik z dużą ilością bakalii

PRZYGOTOWANIE:

1-Mąkę, kakao, sodę, przyprawę do piernika wszystko razem mieszam 2-Miękką margarynę miksuje z cukrem, dodaje po jednym jajku, następnie odrobinę mąki, miksuje , powoli wlewam mleko i dodaję po łyżce powideł, na przemian z mąką, aż do wyczerpania się składników i połączenia się w jednolitą masę. Na koniec dodać bakalie i wymieszać 3-Blaszkę do babki wysmarować tłuszczem, i posypać mąką przełożyć ciasto, które jest dość gęste, wyrównać. Wstawić do zimnego piekarnika ! Następnie nastawić temperaturę na 180 st. C i piec ok. 45 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 22.04.2013 09:09
pysznie wygląda
cukiereczek 01.04.2012 11:48
super piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak