Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
pieczarki 1 kg
cebula biała 0,5 kg
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Porada

Jeśli kapusta jest mocno ukiszona zrezygnuj z dodanie soli.

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną odciśnij lekko z nadmiaru soku i również mielimy.
Krok 1 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto
2
Pieczarki mielimy w maszynce z otworem o dużych oczkach.
Krok 2 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto
3
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki i zmiel w maszynce.
Krok 3 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto
4
Wszystkie zmielone produkty wkładamy do dużego garnka i dusimy tak długo aż odparuje nadmiar soku. Doprawiamy dobrze pieprzem i lekko solą.
Krok 4 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto
5
Taki farsz powinien być lekko sypki,bez soku.
Krok 5 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto
6
Gotowym farszem wypełniamy krokiety, pierogi, paszteciki, uszka lub zamrażamy.
Krok 6 - Świąteczny farsz do krokietów ,pierogów i uszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 10.10.2014 09:36
Bardzo proszę Violetko :)
VioletoweKucharzenie 10.10.2014 09:30
to ja poproszę krokieta z takim farszem
Marta Ryżek-Kalkowska 09.10.2014 13:24
Dziękuję :)
Futka 09.10.2014 12:39
Pycha! :)
jasiek 09.10.2014 12:09
pyszne do barszczyku
pestka 09.10.2014 09:23
przygotowuję podobnie
olkaaa 09.10.2014 07:36
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak