Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczny dżem piernikowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kg mrożone
cukier 300-500 g
kakao 30 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat do smaku
rum 1 łyżka
galaretka wiśniowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczny dżem piernikowy

Wiśnie wrzuciłam do garnuszka, dodałam cukier i zagotowałam. Gotowałam przez około 1 godzinę. Po tym czasie dodałam przyprawę do pienika, rum i kakao i dobrze wymieszałam. Zagotowałam i dosypałam galaretkę. Dobrze wymieszałam gotując jakieś 30 minut i co jakiś czas mieszając.
Przełożyłam do małych słoiczków, zakręciłam i pozostawiłam do ostygnięcia.
U mnie dżem posłużył jako dodatek do prezentów choinkowych :)
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.01.2015 15:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak