Świąteczny Barszcz ukraiński

Świąteczny Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

    25 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • czerwone buraki

    4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

  • masło

  • majeranek Prymat

  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • liść laurowy

    2 szt
  • grzyby suszone

    kilka szt.
  • tymianek

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Przepłukać i wstawić na wolny
ogień, gotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej warzywnej.

Marchewki,pietruszkę i buraki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o
dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem. Wrzucić listek
laurowy,tymianek,majeranek i ziele angielskie oraz wcześniej
namoczone grzyby. Cebulę posiekać zeszklić na maśle dodać do
warzyw.Gotować ok.40 minut. W połowie gotowania wrzucić do zupy fasolę. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny. Jeśli to konieczne doprawić do smaku
solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Halina14

03.08.2013 21:56
pyszny barszczyk

cukiereczek

16.03.2013 13:20
polecam ten barszczyk nie tylko na święta

Katarzyna/kate1980

29.11.2012 21:54
super

pycia9

12.11.2012 09:15
pycha

ZEWA

06.11.2012 08:22
uwielbiam barszcz ukariński

adelajda

31.10.2012 12:00
zapachniało świętami ! super !

Poison1988

31.10.2012 11:12
Pychota! Uwielbiam wszystkie barszczyki a taki w szczególności :)

EWI

31.10.2012 09:48
super

ziutula

31.10.2012 09:15
bogaty barszczyk..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat