Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne przekąski z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta kiszona 300 g
grzyby suszone 300 ml
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1 szt
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne przekąski z kapustą i grzybami

Kapustę i grzyby gotujemy do miękkości w osobnych garnkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ugotowaną kapustę i grzyby drobno kroimy. Na patelnie podsmażamy cebule, dodajemy kapustę z grzybami i podsmażamy 5 minut, doprawiamy sola i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz i zwijamy w roladę. Kroimy w plastry, przekładamy ślimaki na blachę.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 12-15 minut - do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 27.12.2015 14:50
Ciekawy przepis :)
kasiaw 27.12.2015 11:53
fajne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak