Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1 kg -
cukier
30 dag -
miód
40 dag -
jajko
2 sztuki -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 sztuki -
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki -
sok cytrynowy
5 kropli -
cukier puder
-
białko
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Świąteczne pierniczki z lukrem
Kroki postępowania
Do letniego miodu dodać suche składniki i jajka, zagnieść gładkie ciasto ja je schłodziłam około 2 godzin
Białko ze sparzonego jajka lekko ubić samo, następnie dodać sok cytrynowy i cukier puder, cały czas ubijając ja robię to 1 końcówką w ręcznym robocie, cukier dodajemy w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednią gęstość lukru, a wszystko zależy od wielkości białka.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)