świąteczne pierniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • cukier puder

    100 g
  • miód

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1
  • płatki migdałowe

  • polewa czekoladowa

  • orzeszki ziemne

  • POSYPKA

  • masło

    150 g
  • przyprawa do piernika

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke, proszek do pieczenia, cukier puder i przyprawe do pieczenia przesiewamy. Osobno do miadu doddajemy jajko i roztrzepujemy. Masło dodajemy do maki i wyrabiamy, dodajemy miod z jajkiem i ugniatamy ok 10 min. Ciasto wkladamy do zamrazarnika na 20 min. Po wyciagnieciu walkujemy i wycinamy pierniczki. Pieczemy na 175 stopni ok 10 min i dekorujemy polewajac czekolada, posypujac orzeszkami, platkami migalow lub posypka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 12.08.2011 18:04
piękne :)
Goya 27.06.2011 14:26
mniam
Edyta38 27.04.2011 11:08
extra
Kate131 27.12.2010 16:24
śliczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat