Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
3 szkl. -
margaryna
100 g -
miód płynny
4 łyżki -
cukier brązowy
3 łyżki -
cukier puder
2 łyżki -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
woda
1-2 łyżki -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
4 łyżeczki -
kakao
1 łyżeczka -
jajko
1 szt. -
mleko
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Świąteczne pierniczki
Kroki postępowania

Margarynę, miód, cukier puder i trzcinowy wkładamy do rondelka i podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Studzimy.



Do ciasta warto dodać szczyptę mielonego cynamonu-podkreśli smak, jednak zbyt duża ilość zdominuje pozostałe korzenne przyprawy. Gotowe pierniczki można polukrować i ozdobić wg własnego uznania-jest to świetne zajęcie, aby spędzić czas z dziećmi :)![]()
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)