Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne muffinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

jogurt naturalny 400 gram
mąka pszenna 3 kubki
cukier 2 kubki
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 1,5 kubka

Masa

budyń waniliowy 2 sztuki
mleko 1 litr
cukier puder 1 szklanka
margaryna 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne muffinki

Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do garnka i mieszamy - nie miksujemy. Nakładamy ciasto do foremek na muffinki do 3/4 wysokości foremki. Do części ciasta w ramach uznania możemy dodać 4 łyzki kakao i wymieszać, wówczas nasze muffinki będą w dwóch smakach. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
W celu przygotowania masy należy ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić go. W mikserze utrzeć margarynę z cukrem, a następnie dodawać partiami wystudzony budyń, ucierać około 3 minuty. Przygotowaną masę nakładać różkiem dekoracyjnym - udekorować cukrowymi figurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 04.05.2017 08:01
Smaczny przepis
Franciszek 21.12.2016 14:57
dobre do kawy
olkaaa 21.12.2016 14:50
bardzo fajne
Futka 21.12.2016 13:06
Prześliczne muffinki :)
mirosława4 21.12.2016 11:52
apetycznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak