Świąteczne marynowane śledzie norweskie z gruszkami .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź norweski

    600 g fileta
  • marynata

    - -
  • oliwa

    0,5 szklanki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    2 łyżki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • czosnek pieczony

    1 główka
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    1 cytryna
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • gruszka

    1 w zalewie octowej
  • Owoc jałowca cały Prymat

    5 ziaren
  • rydze

    12 (marynowane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszamy, obcinamy końcówki i wkładamy do marynaty przygotowanej ze wszystkich połączonych składników.
Po około 12 godzinach filety wyjmujemy z marynaty i układamy na talerzach razem z marynowanymi rydzami oraz gruszkami.
Rybę skrapiamy powstałą marynatą i dekorujemy pieczonym czosnkiem oraz świeżym koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (50)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 14.12.2016 19:06
doskonałe sledzie
IZABELA29 01.12.2016 20:34
Smaczne sledziki
Anna Jeziorna 01.12.2016 17:20
na pewno bardzo smaczne
2milutka 30.11.2016 19:21
muszą być przepyszne!
Wiesława1 07.09.2016 14:42
Pyszna propozycja
endzi 16.02.2016 16:50
Wyśmienite śledziki!
MagdaXXX 18.03.2013 19:06
super przepis
ajres 30.10.2012 23:33
pyszne sledziki
eliza135 14.09.2012 09:41
lubię śledzie
nelcia7751 09.08.2012 20:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat