Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne makaroniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dag
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1\\2 opakowania
białko 4
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne makaroniki

Migdały po namoczeniu obieramy ze skórki, lekko podsuszamy w piekarniku kilka możemy odłożyć do dekoracji a resztę zemleć . Białka ubijamy na pianę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , masa powinna nam zgęstnieć pod warunkiem że będziemy ubijać ją na parze , następnie dodajemy porcjami zmielone migdały i wymieszać .Blaszkę wykładamy pergaminem i łyżką kładziemy niewielkie krążki tak samo ciasto możemy nałożyć na szprycki i wyciskać . Połowę ciasta ozdobić migdałami , resztę orzechami włoskimi . Makaroniki prawie już gotowe pozostaje nam już tylko piec na rumiano w temp. 180 st. do 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.09.2013 14:17
śwetny pomysł
babcia
babcia 06.02.2013 19:04
rewelacyjny przepis
Margo1 28.12.2010 14:57
takie makaroniki możemy też formować w inny sposób np w stożki i ozdobić polewą czekoladową .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak