Świąteczna szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5- 2 kg
  • sól

  • olej

    3 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę myjemy w zimnej wodzie, osuszamy kuchennym ręcznikiem. Nacieramy marynatą przygotowaną z oleju, soli, pieprzu, przyprawy do iwperzowiny oraz majeranku. Po tym układamy w misce i odstawiamy na około 3 godziny w chłodne miejsce. Układamy szynkę w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy na około 90 minut do nagrzanego do 180- 190 stopni piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 11.04.2012 12:26
pycha
EWI 11.04.2012 08:51
no i zdrowsza od tych sklepowych
EWI 11.04.2012 08:50
taka wędlinka jest najlepsza!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat