Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kukurydza kolby mini
300 g -
cebulka mini marynowana
300 g -
papryka konserwowa
300 g -
marchewka
2 szt -
filet z kurczaka
1 szt -
curry indyjskie
do smaku -
natka pietruszki
do dekoracji -
szynka serrano
15 plastrów -
majonez
1 słoik -
ogórki
250 g -
kalafior
250 kiszony
Sposób przygotowania
Marchewkę gotujemy na półmiękko i studzimy , kroimy w kosteczkę . Cebulki , korniszonki, kukurydzę i pieczarki kroimy w plasterki . Paprykę kroimy w kosteczkę Kalafiora tylko porozdzielać na małe różyczki .Warzywa wymieszać , połączyć z majonezem ,ja już niczym nie doprawiam , bo wszystko jest słone ,a majonez dopełnia całości . Do ostudzonych koszyczków nakładamy sałatkę ,dekorujemy i do każdego dajemy plastry fileta z kurczaka , można po więcej , jak ktoś woli treściwej .
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)