Świąteczna sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Dzisiaj polecam moją świąteczną sałatkę śledziową. Sałatka szybka w przygotowaniu, delikatna, smaczna i nadająca się na każdą okazję.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Potrzebne składniki

  • matijasy

    6 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • ogórki kiszone

    2 szt.
  • jabłko

    1 szt.
  • majonez

    3 duże łyż.
  • śmietana gęsta

    3 duże łyż.
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy wymoczyć kilka godzin w zimnej wodzie.
Następnie pokroić w kawałki smarując każdy płat musztardą.
Pokrojone przełożyć do większego naczynia,dodać pokrojoną w piórka cebulę czerwoną, pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jabłko, oprószyć świeżo mielonym pieprzem kolorowym.
Dodać majonez i śmietanę.
Całość wymieszać do połączenia składników.
Włożyć do pojemnika, zamknąć i przechowywać w lodówce.

Podawać na półmisku, oprószyć świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.

Bożena Matuszczyk
Dobrze schłodzone smakują wyśmienicie. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 19:01
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat