Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna makrela z pieczonymi jabłkami z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 2 szt
jabłka 3 szt
suszona sliwka 5 szt
pestki dyni 1 łyżka
rodzynki 3 łyżki
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna makrela z pieczonymi jabłkami z bakaliami

Makrelę świeżą myjemy osuszamy . Solimy z każdej strony . Wkładamy do piekarnika na ok 20 min . Pieczemy z termoobiegiem w 190 stopniach . Jabłka dobrze myjemy nie obieramy ,usuwamy pestki. Kroimy w plasterki dodajemy śliwkę rodzynki ,pestki. Doprawiamy pieprzem do smaku . Tak przygotowane jabłuszka wkładamy do piekarnika na ok 7 min . Pieczone jabłuszka podajemy z pieczoną rybką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 26.11.2012 21:04
uwielbiam makrele
Henryka2 26.11.2012 17:16
Apetycznie to nie wygląda.Dlaczego ryba jest taka "pogięta"?
SmacznaPyza 25.11.2012 19:48
a co w niej świątecznego?
Simeo 25.11.2012 12:51
super
eMMe 25.11.2012 11:03
pycha
SylwiaMagdaSabin 25.11.2012 10:52
uwielbiam makrelę, a tak podana bardzo mi się podoba
SylwiaMagdaSabin 25.11.2012 10:52
uwielbiam makrelę, a tak podana bardzo mi się podoba
cukiereczek 25.11.2012 09:12
ciekawy przepis
iwa643 25.11.2012 09:05
Polecam na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak