Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚWIĄTECZNA KAPUSTA Z GRZYBAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
woda 750 ml
cebula 3 sztuki
masło 1/2 kostki
grzyby suszone 100 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczka
olej 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ŚWIĄTECZNA KAPUSTA Z GRZYBAMI

Kapustę kiszoną zalewam wodą i gotuję przez co najmniej 35 minut. Grzyby umieszczam w rondlu, zalewam wrzątkiem i duszę aż będą miękkie. Grzyby wyjmuję z rondla, a wywar wlewam do kapusty. Następnie dodaję drobno pokrojoną, zrumieniona na oleju cebulę, którą doprawiam Kucharkiem, a następnie masło oraz pieprz, po czym gotuję całość jeszcze przez 15 minut na niewielkim ogniu od czasu od czasu mieszając. Na koniec dodaję grzyby i delikatnie mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 12.09.2014 16:45
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak