Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna kapusta z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
sól
majeranek 1 łyżka
kasza jaglana 150 g
grzybki drobno pokruszone kilka
groch 1 biały

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna kapusta z grochem

1. Kiszoną kapustę wypłucz i ugotuj ( nie dłużej niż pół godziny ).
2. Dodaj pokruszone grzybki, kminek, majeranek i przyprawę.
3. Osobno ugotuj groch i kaszę jaglaną. WYMIESZAJ i GOTOWE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.12.2013 23:50
Już za 10 dni taka będzie na stole.
Betka 08.07.2013 23:32
mmmm super!
mirosława4 10.12.2012 16:50
gotuję coś podobnego ale z kaszą jęczmienną
SmacznaPyza 28.11.2012 19:17
jak przepis zaczyna się od płukania kiszonej kapusty to dalej może być tylko gorzej....
Renataj 26.11.2012 13:15
Ja również z kaszą nigdy nie jadłam - ciekawostka warta wypróbowania.
Miki 26.11.2012 12:06
dobre
sara1 26.11.2012 11:26
kaszy nigdy nie dodawałam,muszę spróbować
agnieszka214 26.11.2012 10:49
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak