Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świateczna kapusta kiszona z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczareki całe 1/2 kg
cebula ` szt
pieprz
przyprawa uniwersalna
marchewka
sól
masło
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Świateczna kapusta kiszona z pieczarkami

Kapustę kiszona płuczemy w wodzie dodajemy do niej lisć laurowy starta na tarce marchewkę ,kilka ziarenek pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy do miękkości .Odcedzamy i siekamy drobno . Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule kroimy w kosteczke podsmażamy na maśle dodajemy starte pieczarki ,warzylion ,pieprz i smażymy aż woda z pieczarek zredukuje się .Dodajemy posiekana kapustę .Wszystko razem smażymy .Doprawiamy solą pieprzem ,przyprawą w płynie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.04.2013 09:55
prosto i smacznie
Jolanta40 06.02.2012 22:22
ciekawe
aginaa 17.12.2011 21:55
smaczne
treonina 17.12.2011 10:36
każda kapusta kiszona robiona przez różne osoby smakuje inaczej :-)
gosia47-47 17.12.2011 09:58
ekstra
fasola 17.12.2011 09:22
aż się chce zjeść
novita26 17.12.2011 08:18
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak