świąteczna galareta z nóżek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nóżki wieprzowe

    1 kg
  • włoszczyzna

    1/2 szt
  • cebula

    1 mała
  • listki laurowe Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • jajka

    4 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy marchewkę, seler i pietruszkę, upieczoną na palniku cebulę, przyprawy i gotujemy na niewielkim ogniu, gdy zajdzie potrzeba uzupełniamy wodę.

Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy z przestudzonego wywaru nóżki oraz włoszczyznę. Mięso oddzielamy od kości i drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo.

Na spodzie kokilek układamy jajko pokrojone, mięso i marchewkę. Do wywaru dodajemy sól pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wywarem delikatnie zalewamy przygotowane porcje, studzimy.

Wykładamy z kokilek na talerz dekorujemy plastrami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 05.03.2016 06:39
bardzo lubię
Marta1986 04.03.2016 19:26
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 04.03.2016 17:50
smakowita galaretka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat