Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczna galareta z nóżek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 1/2 szt
cebula 1 mała
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
czosnek ząbki 3 szt
jajko 4 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczna galareta z nóżek

Umyte nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy marchewkę, seler i pietruszkę, upieczoną na palniku cebulę, przyprawy i gotujemy na niewielkim ogniu, gdy zajdzie potrzeba uzupełniamy wodę.

Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy z przestudzonego wywaru nóżki oraz włoszczyznę. Mięso oddzielamy od kości i drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo.

Na spodzie kokilek układamy jajko pokrojone, mięso i marchewkę. Do wywaru dodajemy sól pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wywarem delikatnie zalewamy przygotowane porcje, studzimy.

Wykładamy z kokilek na talerz dekorujemy plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 05.03.2016 06:39
bardzo lubię
Marta1986 04.03.2016 19:26
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 04.03.2016 17:50
smakowita galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak