Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna fasolka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna fasolka

Fasolę zalewamy i odstawiamy na dobę , następnego dnia w tej samej wodzie gotujemy fasole do miękkości , a pod koniec gotowania dodajemy troszkę soli. Bułkę tartą na suchej patelni uprażyć do momentu aż się zarumieni , masełko stapiamy . Odcedzoną fasole wykładamy na talerze posypujemy bułką tartą i polewamy masełkiem rozpuszczonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.10.2012 12:37
uwielbiam fasolkę
babcia
babcia 21.10.2012 12:37
uwielbiam fasolkę
anja3107 30.09.2011 10:56
pycha
matii6 19.05.2011 18:06
smacznie
ElizaT 13.02.2011 10:12
pewnie niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak