Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone jabłka - chipsy jabłkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon do smaku
jabłko kwaśne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone jabłka - chipsy jabłkowe

Kroki postępowania

1
Głównym celem naszego eksperymentowania jest przygotowywanie smacznych i zdrowych posiłków. W powyższym przepisie przedstawimy jak można przygotować zdrowe chipsy. Na wstępie należy umyć kupione jabłka.
Krok 1 - Suszone jabłka - chipsy jabłkowe foto
2
W kolejnym etapie obieramy jabłka ze skórki i wydrążamy gniazdka nasienne. Następnie jabłka kroimy w nieduże plasterki ( gdy są chudo pokrojone szybciej się ususzą ).
Krok 2 - Suszone jabłka - chipsy jabłkowe foto
3
Z kartonu wyciągamy przemywamy suszarkę do owoców, warzyw, ziół i grzybów.
Krok 3 - Suszone jabłka - chipsy jabłkowe foto
4
Na każdym sitku układamy warstwę jabłek gotową do wysuszenia.Dodatkowo można posypać je cynamonem ( jeżeli ktoś lubi ). Uzyskane jabłkowe chipsy można skonsumować po niecałych 6 godzinach. Smacznego!!!
Krok 4 - Suszone jabłka - chipsy jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 17.04.2013 09:24
Rewelacja.
ewka1978 06.02.2013 10:25
bardzo lubię takie chipsy
edi 31.01.2013 17:00
cudne i zdrowe;))
Anna152 01.01.2013 17:42
super
Anna152 01.01.2013 17:42
super
Konczi 29.10.2012 19:25
pycha są ... a zdjęcia są z kolejnego wykonania :)
Beata61 09.10.2012 08:43
ze skórką są dużo smaczniejsze i zdrowsze :)
Ewa104 04.09.2012 15:40
Jeżeli obierasz jabłka ze skórki,to dlaczego widzę na zdjęciach coś zgoła innego?
parysek10 04.09.2012 15:15
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak