Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone ekspresowo grzyby

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone ekspresowo grzyby

Grzyby starannie myjemy, obieramy i odrzucamy robaczywe lub podgnile okazy. Grzyby kroimy w mniejsze czesci i za pomoca igly krawieckiej z nitka nawlekamy jeden po drugim. Przeplatamy liscmi laurowymi. Tak przygotowane naszyjniki ukladamy na blaszce do pieczenia i wkladamy do rozgrzanego piekarnika. Do blaszki dodajemy ziele angielskie. Suszymy grzyby obserwujac ich stan (jesli zbierane na bardzo mokrym terenie to dluzej suszymy), zeby sie nie spalily. Zdejmujemy liscie laurowe i grzyby gotowe do dalszej obrobki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 11.03.2013 19:15
fajny pomysl
ALAGOR 26.10.2012 16:02
zbyt krotkie pieczenie. mozna razem przechwywac i na pewno najda przyjemnym ziolowym zapachem ;)
dorotka0000025 20.10.2012 10:51
tez tak robie
Rafał10 19.10.2012 18:28
no bomba ! Superowy przepis :)
pacpaw 19.10.2012 18:21
interesujący pomysł na suszenie
Anna169Hosz 19.10.2012 07:58
Ciekawe czy aromat z liścia i ziela na trwałe przechodzi do grzybów?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak