Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszona śliwka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki kalifornijskie
whisky 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Suszona śliwka z boczkiem

Śliwki moczymy w whisky aby nabrały bardziej dymnego aromatu (ok 1 godziny).

Każdą śliwkę owijamy cienkim plasterkiem wędzonego boczku i przekłuwamy wykałaczką.

Wstawiamy do nagrzanego do 170˚C piekarnika na kilka minut aby boczek lekko się przyrumienił. Trzeba uważać ponieważ łatwo się przypala.

Podajemy z dipem ziołowym na ciepło lub zimno.

Najlepiej policzyć ile mamy kawałków boczku i tyle śliwek namoczyć. Plasterki boczku można kroić na pół, nie trzeba owijać nim śliwki dwukrotnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 27.04.2012 23:02
ciekawe
dasada1 27.04.2012 23:02
ciekawe
noculos 27.04.2012 22:58
fajne
noculos 27.04.2012 22:58
fajne
noculos 27.04.2012 22:58
fajne
noculos 27.04.2012 22:58
fajne
suzana 07.12.2010 13:39
ciekawe
Tomek16 07.12.2010 13:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak