Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z ratatouille

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 cukinie
małą czerwoną paprykę
małą zieloną paprykę
cebule
bazylia świeża
pęczek szczypiorku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
bakłażan
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z ratatouille

Obieraczką do warzyw pokrój cukinie wzdłuż na cieniutkie płatki. Wrzuć do wrzątku na 2 minuty, odłóż. Papryki, bakłażana i cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć warzywa i przesmaż. Pomidory sparz, obierz i posiekaj, wrzuć na patelnię. Podlej odrobiną wody i duś przez 20 minut. Dopraw, dodaj porwane w palcach listki bazylii, zamieszaj i ostudź. Na każdy pasek cukinii połóż łyżkę ratatouille, zawiń i zwiąż piórkiem szczypiorku. Podawaj na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak