Sushi z paluszkami surimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do sushi

  • surimi

  • sos do sushi

  • wasabi

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sushi z paluszkami surimi foto
Ryż do sushi płuczemy kilka razy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy ryż ostygnie mieszam go z sosem do sushi zgodnie z proporcjami podanymi na sosie. Wodorosty nori rozkładamy na macie bambusowej i smarujemy ryżem.
Krok 2 - Sushi z paluszkami surimi foto
Na ryżu układamy surimi. Delikatnie, za pomocą maty zwijamy całość w rulonik. Ostawiamy na chwilkę, a następnie kroimy na mniejsze kawałki ostrym nożem.
Krok 3 - Sushi z paluszkami surimi foto
Pastę wasabi rozrabiamy z sosem sojowym wedle upodobania. Maczamy sushi i zjadamy :)
Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Żaneta1 20.09.2012 16:40
super
PaniMISIOWA 12.09.2012 19:43
wspaniałe
Renata22 31.08.2012 20:33
uwielbiam sushi, bardzo ładnie Ci wyszło
cooleczka 22.07.2012 16:32
ja nigdy nie robiłam sama sushi
Hanna8 15.07.2012 18:32
ekstra przepis. już od dawna zamierzam się na sushi ale jakoś się zebrać nie mogę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat