Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi galaretowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
cukier 1 łyżka
mąka 3 łyzki
mleko 2 łyżki
margaryna 3 łyżki
galaretka agrestowa
galaretka cytrynowa
galaretka wiśniowa
dżem z owoców leśnych
brzoskwinia

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi galaretowe

Galaretki przygotowac w połowie podanej wody. Wlac na talerzi odstawic do stężenie. Pokroić w paski.
Białko ubic cukrem, dodać żółtko i jeszcze chwilę pomiksowac. Dodac mleko, margaryne i makę i dokładnie wymieszać. Smazyc z obu stron do zarumienienia.
Naleśnik posmarowac dzemem i ułożyc galaretke i brzoskwinie. Zwinąc i pociąć na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak