Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi futo maki -udomowione

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez smak 2 łyżki
ryż do sushi 1 szkl
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyzeczki
nori
łosoś filet 1 szt
cukinia 1/4 szt
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi futo maki -udomowione

Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie do ryżu dodajemy majonez sól ,pieprz i chrzan tarty -proporcje zależne od naszego smaku .Dodajemy i kosztujemy . Mieszamy i nakrywamy ,żeby ryż nie ostygł. Rybę łososia kroimy w paseczki.Jeżeli filet ma skórę odkrawamy ją . Ogórka i cukinie dobrze myjemy i kroimy w słupki- nie obieramy z skórki .Na arkuszu nori nakąłdamy ryż zostawiając ok 1 cm przy początku i końcu. ładnie rozkładamy ryż .Na środku kładziemy paski warzyw i ryby . za pomocą maty zwijamy ,Kroimy w równe kawałki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 24.08.2012 11:44
pycha
Katarzyna/kate1980 10.08.2012 23:25
uwielbiam sushi. a po co dodajesz majonez?
iwa643 10.08.2012 20:29
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak