Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nori 2 szt
łosoś 3-4 tuszki
papryka czerwona 1/3 szt
ogórek zielony 1/3 szt
ryż 1/2 szklanki
chrzan wasabi do smaku

Porada

Podawać z pastą wasabi lub sosem sojowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi

Kroki postępowania

1
Paprykę i ogórka pokroić w słupki, tuszki z łososia oczyścić.
Krok 1 - Sushi foto
2
Ryż ugotować.
Krok 2 - Sushi foto
3
Na macie bambusowej ułożyć wodorosty nori, nałożyć ugotowany ryż (z każdego boku pozostawić 1cm) dociskając go delikatnie. Kolejno nałożyć paski ogórka zielonego, papryki czerwonej i tuszkę łososia. Za pomocą maty zwinąć delikatnie roladkę. Podobnie postąpić z kolejnym arkuszem nori. Zwinięte roladki sushi włożyć do lodówki na ok 1h. Pokroić na kawałki ok 1cm.
Krok 3 - Sushi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.02.2016 13:13
oj, dawno nie robiłam :)
Ifa 12.02.2016 07:25
Uwielbiam sushi! Z papryką jeszcze nie robiłam :-)
Monika-twin 11.02.2016 22:26
super sushi.
Barbara13 11.02.2016 22:05
jadłam ale nigdy sama nie robiłam,chyba pokuszę się wreszcie na zrobienie
Małgorzata Pin 11.02.2016 19:00
Wygląda smakowicie.
Damiano
Damiano 11.02.2016 18:45
bardzo dobre
jasiek 11.02.2016 18:40
nie ma to jak domowe
mirosława4 11.02.2016 17:56
apetyczne :)
cukiereczek 11.02.2016 17:40
nie jadłam nie robiłam a może się skuszę
agnieszka214 11.02.2016 16:46
Bardzo lubię takie shusi
adelajda 11.02.2016 16:29
zbieram się od dłuższego czasu żeby zrobić ...
Benita 11.02.2016 14:29
wspaniałe sushi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak