Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nori 1 szt
łosoś wędzony plastry 50 g
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
ryż jaśminowy 1/2 woreczka
ocet winny kilka kropel
sos sojowy 10 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi

Kroki postępowania

1
1. Gotujemy ryż. Czekamy aż trochę przestygnie i zakwaszamy go odrobiną octu winnego. Rozkładamy liść nori na macie bambusowej. Układamy na nim wcześniej przygotowany i przyprawiony ryż.
Krok 1 - Sushi foto
2
2. Na ryżu na środku smarujemy paseczek musztardą, a następnie na nim układamy łososia.
Krok 2 - Sushi foto
3
3. Zawijamy nasze sushi, a następnie kroimy ostrym nożem. Podajemy z sosem sojowym:)

Życzę smacznego:)
Krok 3 - Sushi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.11.2014 19:00
bardzo lubię
VioletoweKucharzenie 30.11.2014 15:50
uwielbiam, poproszę o kilka
2milutka 30.11.2014 12:04
domowe sushi najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak