Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowy przecier z porzeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czarna 1,5 kg
cukier 1 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Surowy przecier z porzeczek

Porzeczki opłukać ,obrać z szypułek,zmiażdzyć i przetrzeć przez sito,do przecieru dodać cukier i mieszać ,aż się rozpuści,przecier nałożyć do wypasteryzowanych słoików,przykryć krążkami pergaminu,zwilżonego spirytusem i zamknąć,słoiki przechowywać w suchym i ciemnym pomieszczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak