SURÓWKI CEBULOWE NA CIEPŁO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg.
  • musztarda

    1 łyżka
  • olej

    1/2 szklanki
  • kncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sproszkowana papryka

    1/2 łyżeczki
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier do smaku

  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
½ kg cebuli skropić kwaskiem i olejem, posolić i zmiękczyć (nie rumienić), doprawić do smaku i posypać zieleniną. Następne ½ kg cebuli smażyć i przyprawić jak wyżej z dodatkiem koncentratu, sproszkowanej papryki i zieleniny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 23.04.2013 21:17
surówka to surówka czyli warzywa na surowo
Megg 23.04.2013 20:09
bardzo ciekawy przepis warty wypróbowania :)
Henryka2 23.04.2013 19:41
A jaież to surówki, skooro smażone?! Ignorancja zupełna...
Gracer 23.04.2013 18:19
fajna suróweczka
Marta11 23.04.2013 17:46
ciekawy pomysl
miki47 23.04.2013 17:42
interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat