Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście świeżego szpinaku
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze szpinaku

Świeże liście szpinaku nalezy umyc w dużej ilości chłodnej wody by wypłukac z niego piasek. Mokre liście szpinaku osuszamy najlepiej w wirówce do sałaty. Osuszone liście szpinaku przekładamy do miski. Teraz czas na przygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy sok świezo wycisnięty z cytryny i dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy wszystko. Do tych składników wlewamy oliwę i wszystko ubijamy trzepaczką aż sos będzie miał konsystencje emulsji. Szpinak polewamy sosem przed samym podaniem by sałatka wyglądała świeżo i smacznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 26.02.2012 21:09
łatwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak