Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżym szczawiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 4 liście
szczaw duża garść
ogórek
jogurt 5 łyżek
sól szcz
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
Koperek suszony Prymat pół łyżeczki
orzechy kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżym szczawiem

Kapustę pekińską obieram z zewnętrznych liści i szatkuję dośc drobno. Oprószam solą, pieprzem i odstawiam na kilka minut by zmiekła i puściła sok. Szaw myje i osuszam. Ogórka obierami kroję w kostkę. Dodaje do kapusty. Jogurt wlewam do miseczki, dodaje do niego suszony koperek, suszony czosnek, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu, mieszam i odstawiam na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat. Dodajemy tez orzeszki pinii. Sosem polewam sałatke i mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.09.2012 20:06
muszę w końcu szczaw wykorzystać w innym daniu niż zupa
andrzej10 30.08.2012 17:02
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak