Surówka ze świeżym szczawiem

Surówka ze świeżym szczawiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    4 liście
  • szczaw

    duża garść
  • ogórek

  • jogurt

    5 łyżek
  • sól

    szcz
  • suszony czosnek

    pół łyżeczki
  • suszony koperek

    pół łyżeczki
  • orzechy

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską obieram z zewnętrznych liści i szatkuję dośc drobno. Oprószam solą, pieprzem i odstawiam na kilka minut by zmiekła i puściła sok. Szaw myje i osuszam. Ogórka obierami kroję w kostkę. Dodaje do kapusty. Jogurt wlewam do miseczki, dodaje do niego suszony koperek, suszony czosnek, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu, mieszam i odstawiam na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat. Dodajemy tez orzeszki pinii. Sosem polewam sałatke i mieszam.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

02.09.2012 20:06
muszę w końcu szczaw wykorzystać w innym daniu niż zupa

andrzej10

30.08.2012 17:02
warte wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat