Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 350 g
ananas w puszce 1
płatki migdałowe 70 g
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 5 łyżek
sok ananasowy 5 łyżek
sól i pieprz

Porada

Surówka na bazie bogatej w witaminy i minerały świeżej pietruszki, delikatnie słodkiego ananasa i chrupiących prażonych płatków migdałów idealnie sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów

Kroki postępowania

1
Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 1 - Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów foto
2
Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki lub kupić gotowe.
Krok 2 - Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów foto
3
Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów foto
4
Natkę z pietruszki drobno posiekać.
Krok 4 - Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów foto
5
Wymieszać ze sobą pietruszkę, ananasa, natkę z pietruszki, dodać majonez, sok z ananasa, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.09.2016 23:49
wspaniale się prezentuje
adelajda 14.09.2016 17:51
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak