Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
szczypiorek usiekany 1 garść
śmietana 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
kapusta 1/4 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżej kapusty

Kapustę posiekać drobno,cebulę obrać i pokroić w kostkę,dodać do kapusty,posolić ,dobrze "ugnieść" i odstawić na około pół godz. żeby kapusta lekko puściła sok.

Następnie dodajemy posiekany szczypiorek,utartą na małych oczkach marchewkę,śmietanę i dobrze mieszamy wszystko razem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.01.2014 00:27
smaczny dodatek do obiadu
IwonaDD 14.05.2013 14:32
uwielbiam -pycha!
bogusia19 14.05.2013 12:34
polecam do obiadu
dodi 14.05.2013 12:10
uwielbiam takie "kapuściane" surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak