Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty i ogórków

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5
ogórki gruntowe 3
cebula 0,5
koperek
sól
pieprz
olej rzepakowy 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty i ogórków

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne nam składniki
Krok 1 - Surówka z włoskiej kapusty i ogórków foto
2
Kapustę bardzo cienko szatkujemy, następnie przekładamy do miseczki i zasalamy łyżeczką soli – odstawiamy na godzinę i po tym czasie ją odciskamy.
Krok 2 - Surówka z włoskiej kapusty i ogórków foto
3
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę, koperek cienko siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę.
Krok 3 - Surówka z włoskiej kapusty i ogórków foto
4
Do odciśniętej kapusty dodajemy pozostałe składniki, dolewamy oleju oraz doprawiamy surówkę do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu
Krok 4 - Surówka z włoskiej kapusty i ogórków foto
5
Surówka jest lekka, zdrowa i przede wszystkim bardzo smaczna.
Krok 5 - Surówka z włoskiej kapusty i ogórków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak