Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z wędzonym łososiem i greckim serem solankowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka mały pęczek
ser grecki solankowy 200 g
łosoś wędzony 50 g
papryka czerwona 1 mała
cebula czerwona 1 mała
ogórek sałatkowy 1 średni
kapusta kiszona duża garść
oliwki zielone 10 szt.
oliwki czarne 10 szt.
oliwa do smaku
chili w płatkach do smaku
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z wędzonym łososiem i greckim serem solankowym

Ogórki i rzodkiewkę pokroić w paski, cebulę i paprykę w kostkę.
Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki.
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać jak najdrobniej.
Łososia pokroić dość drobno.
Posiekać szczypiorek.
Składniki sałatki wymieszać, polać oliwą, doprawić do smaku i wymieszać.
Na końcu pokroić w kostkę grecki ser solankowy i dodać do sałatki.
Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 19.10.2012 19:57
bajecznie wygląda
Iwka 19.10.2012 19:33
smakowita
eMMe 19.10.2012 18:57
świetny przepis
eMMe 19.10.2012 18:57
świetny przepis
barbara11561 19.10.2012 18:51
pyszna
Krzysztof15 19.10.2012 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak