Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z truskawek i kalarepki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 szt
truskawki świeże 15 szt
mięta liście 4 szt
śmietanka kremowa 75 ml
sól 1 szczypta
cukier do smaku
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z truskawek i kalarepki

Kalarepkę oskrobać i zetrzeć obierakiem do warzyw na długie wstążki. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Miętę bardzo drobno posiekać. Śmietankę doprawić dosłownie odrobiną soli i cukrem oraz sokiem z limonki. Wymieszać razem wszystkie składniki, zalać śmietanką i odstawić do lodówki na pół godziny, żeby smaki się przegryzły. Przed podaniem jeszcze raz przemieszać. Dobry dodatek do smażonego sera w panierze albo do filetów drobiowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 28.11.2012 20:46
wygląda przepięknie!
smakoszek 28.10.2012 09:59
smacznie wygląda
tomek18 04.03.2012 11:29
super
Aneta2604 28.11.2011 22:08
ciekawy przepis
ElizaT 02.07.2011 10:48
super
MAR3STA 17.06.2011 21:43
super!
tatiana2 15.06.2011 21:29
Przyznaje, z takim połączeniem jeszcze się nie spotkałam :)
pacpaw 14.06.2011 21:44
dość zaskakujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak