Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z selerów naciowych

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
40 dag
jabłko winne
1 szt
ogórek
1 szt
cok z cytryny
2 łyżki
pietruszka
2 natki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
3-4 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selerów naciowych

Łodygi z selera umyć, i oczyścić w włókien, pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny. Ogórek umyć, obrać i pokroić w cienkie słupki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny, polać olejem, dodać sól, pieprz, wszystko dokładnie wymieszać.Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak