Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 3-4 połówki
rodzynki 1 garść
śmietana 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią

Rodzynki należy zalać wrzątkiem i odczekać kilka minut, aż zmiękną, a brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w niewielką kostkę.
Selera obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny i lekko posolić.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Sałatkę doprawić do smaku i schłodzić w lodówce, aby smaki "się przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:28
samo zdrowie.
Jagódka17
Jagódka17 06.12.2017 15:31
Taką surówkę uwielbiam... szkoda że nie mogę selera :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak